Sniffer sběrnice CAN

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem snifferu sběrnice CAN odesílajícím data přes rozhraní Ethernet. Navržená deska plošných spojů je realizována za použití mikrokontroléru STM32F407VGT6 firmy STMicroelectronics a Ethernet PHY KSZ8051MLL. V teoretické části je uveden krátký přehled ARM a použitého mikroprocesoru. Dále je kapitola s informacemi o protokolu Ethernet a UDP. Poté je popsán princip sběrnice CAN. Praktická část se zabývá návrhem harware včetně jeho oživení a změření jeho parametrů. Poslední kapitola popisuje úpravy provedené v software. Nejdříve jsou popsány uprávy firmware pro desku CanShark, poté je pospána nová funkcionalita přidaná do PC aplikace canshark-gui.
This bachelor thesis deals with creating CAN Bus sniffer witch sending data to PC by Ethernet. The main parts of developed PCB are microcontroller SMT32F407VGT6 by STMicroelectronics and Ethernet PHY KSZ8051MLL. In theoretical part you can find ARM and STM32F407VGTE information followed by Ethernet and UDP protocol introduction. The end of theoretical part is about CAN bus. Practical part is about design of board, developing it and measuring parameters of board. The end part of this thesis describes changes of software. Firstly there are described changes of firmware for add support of CanShark board. Followed is described adding of new functionality of canshark-gui PC application.
Description
Citation
SKALICKÝ, J. Sniffer sběrnice CAN [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
doc. Ing. Bohumil Horák, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radovan Holek, CSc. (člen) Ing. Soňa Šedivá, Ph.D. (člen) Ing. Soběslav Valach (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO