Vibrodiagnostika rotačních strojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o vibrodiagnostice točivých strojů se zaměřením na nevývahu tuhých hřídelí. Cílem práce je návrh, realizace a praktické ověření měřicího systému a obslužného programu pro provozní vyvažování tuhých rotorů v jedné a ve dvou rovinách. Předpokladem je využití hardwaru firmy National Instruments a softwaru LabVIEW. V prvních kapitolách se čtenář dočte o vlastnostech vibrací měřených na rotačních strojích, jejich zdrojích a analýze. Další kapitoly se již zaměřují na měřící řetězec a analýzu dat, provozní vyvažování a jeho realizaci.
This bachelor's thesis deals with vibrodiagnostics of rotating machines focusing on unbalance of rigid shafts. The purpose of the thesis has been designing, realization and practical verifying of measurement algorithm and program for balancing of rigid shafts in one and two planes. The prerequisite has been to use hardware of National Instruments company and software LabVIEW. In first chapters, reader will read about characteristics of vibrations measured on rotating machines, their sources and analysis. Next chapters focus on measurement and analysis of data, balancing and its realization.
Description
Citation
HONC, L. Vibrodiagnostika rotačních strojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
prof. Ing. Rudolf Jalovecký, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ludvík Bejček, CSc. (člen) Ing. Karel Horák, Ph.D. (člen) Ing. Miloslav Richter, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO