Bezdrátově řízený model vozidla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce bylo seznámit se s možnostmi a požadavky na systémy řízení modelu vozidla. V práci byly představeny dostupné podvozky, vhodné pro osazení vlastním řízením. Dále bylo potřeba prostudovat rozhraní pro řízení regulátoru u modelu a možnost tohoto řízení pomocí mikrokontroleru. Byla otestována bezdrátová komunikace mezi vysílací částí a mikrokontrolérem a řízení otáček. V jazyce C byl navrhnut a vyzkoušen program v PC pro ovládání modelu. Bylo otestováno celkové chování modelu. Rovněž byla testována odezva na ovládání a přesnost řízení. Nakonec byl model doplněn o pomocné senzory pro detekci kolize.
The aim of this bachelor thesis was an analysis of possibilities and requirements for driving systems of vehicle model. In the thesis, available undercarriages, which are suitable for an implementation of driving system, were presented. Furthermore, the study of the interface for the regulator and possibility to use a microcontroller in the driving system, were necessary. The wireless communication between transmitting part and microcontroller was tested just as controlling of an engine speed. The programme for driving of the model in PC was designed and tested by using C language. General behaviour of the model was tested. The response to control and achieved driving precision was tested too. In the end, assistant sensors for collision detection were added to the model.
Description
Citation
VEVERKA, V. Bezdrátově řízený model vozidla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (člen) Ing. Jan Prokopec, Ph.D. (člen) Ing. Kamil Pítra, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student prezentuje výsledky a a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO