Výpočet frekvenčně-admitančních charakteristik z naměřených patchclampových dat

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předmětem diplomové práce je „Výpočet frekvenčně-admitančních charakteristik z naměřených patchclampových dat“. Výpočet je zpracován na základě studia uvedené problematiky měření iontových proudů buněčných membrán metodou patch-clamp a jejím využitím pro měření frekvenčně-admitančních charakteristik. Následně je zvolena metoda postupu výpočtu a realizace v prostředí Matlab z poskytnutých dat.
The goal of diploma these is ‘Calculation of frequency-admittance characteristics from measured patchlamps dates’. Calculation is made on the basis of study of mentioned problematic measure ion current cell membrane by patch-clamp method and its using for measure frequency-admittance characteristics. After it selected method of calculation was realized in software calculator Matlab.
Description
Citation
PODHORSKÝ, J. Výpočet frekvenčně-admitančních charakteristik z naměřených patchclampových dat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (místopředseda) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (člen) MUDr. Lenka Forýtková, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-07
Defence
Úvodní přednáška Čtení posudků vedoucího a oponenta Diskuze: Doc.Chmelař se ptal na popis termínu ramp impulz. Student odpověděl chvalitebně. Prof. Holčík se ptal k čemu jsou výsledky diplomové práce. Student odpověděl s mírnoudopomocí. Doc.Šimurda se ptal, proč abosoluní hodnota admitance se vzrůstající frekvencí vzrůstá? Student odpověděl s mírnou dopomocí.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO