Možnosti CAM softwaru NX při programování CNC obráběcích strojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá aplikací NX CAM a jejích možnostech při výrobě vybraných tvarů na zvolené součásti. Zahrnuje výběr stroje a strojního vybavení, nástrojů spolu s trny a upínacími kužely, zvolení a ověřením řezných podmínek. Proces je doprovázen grafickou simulací a doplněn o ekonomické zhodnocení.
The thesis details the NX CAM application and its capabilities in the production of specific shapes on selected components. It includes a selection of machinery, respective tools, together with shanks and clamping cones, as well as selection and verification of the cutting conditions. The process is accompanied by a graphic simulation and complemented by an economic evaluation.
Description
Citation
FORBELSKÝ, J. Možnosti CAM softwaru NX při programování CNC obráběcích strojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) prof. Ing. Stanislav Věchet, CSc. (místopředseda) Ing. Petr Valášek (člen) Ing. Karel Neužil (člen) prof. Ing. Františka Pešlová, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Frost (člen)
Date of acceptance
2014-06-20
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1) Pokuste se srovnat kvalitativní a cenové úrovně CAD/CAM/CAE softwarových produktů. 2) Byly v některé etapě řešení technologie zadané součásti technicky zajímavé situace, které jste v práci nezmínil? 3) Počítáte s tím, že ve své budoucí profesi se chcete se softwarem NX dále setkávat? 4) Co je CMM? 5) Umožňuje systém CMM měřit drsnost povrchu? 6) Přesnost polohování? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO