Systém napájení s vysokou účinností pro mobilní zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřena na návrh systému měničů napětí pracujícího s napájecím napětím akumulátorů. Nejdříve jsou vybrány vhodné typy akumulátorů, topologie měničů a způsoby jejich řízení. Zadané výstupní napájecí větve jsou systematicky rozděleny do tří samostatných modulů. Pro každý modul je proveden podrobný obvodový návrh se zaměřením na vysokou účinnost. Moduly jsou zrealizovány a zoptimalizovány. U výsledných modulů je provedeno měření účinnosti a dalších parametrů pro ověření správnosti návrhu a teoretických předpokladů.
This Master’s thesis is focused on design of voltage converter’s system operating with supply voltage of batteries. There are selected appropriate types of batteries, converter topologies and modes of their control. The specified output branches are systematically divided into three separate modules. Each module is designed in detail with focus on high efficiency. The modules are implemented and optimized. Parameter of final modules were measured and compared with correctness of design and theoretical assumptions.
Description
Citation
VIČAR, O. Systém napájení s vysokou účinností pro mobilní zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. Pavel Šteffan, Ph.D. (předseda) doc. Ing. František Urban, CSc. (místopředseda) Ing. Tomáš Bžoněk (člen) Ing. Roman Prokop, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radovan Novotný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-11
Defence
Student seznámil komisi s cílem a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky oponenta. Otázky v diskuzi: Je zařízení plánováno pro konkrétní účel? Do jakých frekvencí spínání měříte? Sledoval jste velikost zvlnění?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO