Zdroj generující definovatelné proudové impulzy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou generování definovatelných proudových impulzů v řádu jednotek ampér do odporové zátěže. Nejprve jsou zde rozebrány možné obvodové koncepce a jejich analogové řízení. Dále je navrhnuta a popsána výsledná sestava. Součástí práce jsou i simulace z programu PSpice a naměřené průběhy z osciloskopu, které dokládají funkčnost a parametry celé sestavy. Na závěr práce jsou shrnuty dosažené výsledky.
This bachelor’s thesis deals with generation of current impulses, which can be defined in range of few ampers, to resistive load. The first part of this project is focused on analysing of single circuit´s concepts and posibility of theirs analog control. The next part of this work describes whole setup of designed circuit. This thesis includes simulations from PSpice and signal snapshots from an oscilloscope, which prove the functionality and parameters of the whole device. Final section of this work discuss all results achieved during design proces.
Description
Citation
SVOBODA, K. Zdroj generující definovatelné proudové impulzy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Pokorný, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Götthans, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Josef Dobeš, CSc. (člen) Ing. Milan Motl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO