Kontrola kvality pájeného spoje a Design of Experiments u strojního pájení vlnou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá problematikou strojního pájení vlnou a aplikací metody Design of Experiments na nový produkt firmy. Shrnuje základní poznatky z technologie pájení, pájecích slitin a metody Design of Experiments. Metoda Design of Experiments byla aplikována na produkt při strojním pájení vlnou k nalezení jejího optimálního nastavení.
This master´s thesis deals with problems of wave soldering and application methods Design of Experiments for the new product production. Summarizes the basic knowledge of soldering technology, of solder alloys and Design of Experiments methods. Design of Experiments method has been applied to product to find the optimal for wave soldering setting.
Description
Citation
SMELIKOVÁ, L. Kontrola kvality pájeného spoje a Design of Experiments u strojního pájení vlnou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Antonín Rek, CSc. (místopředseda) Ing. Miroslav Zatloukal (člen) Ing. Jiří Starý, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-10
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi s cíli a řešením své diplomové práce a zodpověděla otázky a připomínky oponenta. Je znám už předem, jakou technologii bude DPS pájena? Je velký rozdíl mezi návrhem DPS pro olovnaté a bezolovnaté pájení? Budou výsledky DP přímo použity ve výrobním procesu? Uplatní se antistatická ochrana na testovací DPS? Jaká je účinnost antistatického pásku?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO