Pevnostně deformační analýza uložení vyvažovacího hřídele

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Zadáním této diplomové práce je provést návrh a kontrolu šroubového spojení vývažků a hřídele. Dále je úkolem provedení pevnostní a deformační analýzu vyvažovací hřídele v MKP systému, zhodnocení zjištěných výsledků a případné konstrukční úpravy.
Subject of this master's thesis is to design a control screw connection balance mass and shaft. It is the task of the stress - strain analysis balancer shaft in the FEM system, evaluation of the obtained results and possible design modifications.
Description
Citation
KRÁL, M. Pevnostně deformační analýza uložení vyvažovacího hřídele [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
prof. Ing. František Bauer, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (místopředseda) Ing. Radim Dundálek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Koláček (člen) Ing. David Kollhammer, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Jaký tvar má průběh napětí v první závitové mezeře u šroubu? Jakým způsobem je v kombinovaném ložisku NKIB 5908 řešeno zachycení axiální složky působících sil – srovnání oproti původní variantě? Vyšlo by zatížení v závitové mezeře lépe při použití zápichu? K čemu by došlo při vyšším průhybu součásti? Co obecně ovlivňuje spolehlivost motoru? Proč jste pro porovnání vybral tříválcový motor?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO