Moderní hybridní pohony osobních vozidel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou současných hybridních pohonů v osobních automobilech. Práce obsahuje kategorizaci hybridních pohonů podle konstrukce a využití. Zabývá se také rozborem jednotlivých komponent a popisuje vhodnost jejich použití v různých situacích. Dále je zaměřena na aktuální nabídku hybridních vozidel a možnosti dalšího vývoje. V závěru jsou zhodnocena ekonomická hlediska a vyhlídky pro použití těchto systémů v budoucnu.
This bachelor thesis deals with the current hybrid-drives in passenger cars. The thesis contains the categorization of hybrid systems according to structure and use. It also discusses the analysis of individual components and describes their suitability for use in different situations. It is focused on current offering of hybrid vehicles and development opportunities. At the end of are evaluated economic aspects and prospects for the use of these systems in the future.
Description
Citation
ŠVOMA, J. Moderní hybridní pohony osobních vozidel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Stodola, DrSc. (místopředseda) Ing. Karel Štěpánek (člen) Ing. Ondřej Blaťák, Ph.D. (člen) Ing. Petr Hejtmánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Študent pristúpil k prezentácii výsledkov svojej bakalárskej práce. Následne zodpovedal otázky oponenta. Otázky komisie: - V akom jazdnom režime sú namerané v práci uvádzané hodnoty spotreby paliva? - Aká je účinnosť konvenčného spaľovacieho motoru a elektromotoru vrátane výroby elektriny? - Čo znamená skratka CVT a na čo slúži? - Ako je riešené spojenie spaľovacieho a elektromotoru v hybridných vozidlách?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO