Implementace jednoduché pobočkové ústředny na OpenWRT

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práca sa zaoberá systémom OpenWRT. Inštaláciou tohto systému na sme- rovač Siemens Gigaset SX762. Popisuje kompiláciu a nahranie jednoduchého balíčka he- lloworld do tohto systému. Daný balíček mal za úlohu vypísanie jednoduchého slovného spojenia „Hello World“ do konzole systému OpenWRT. Balíček slúžil iba na ukážku, že systém OpenWRT umožňuje užívateľovi prispôsobiť si ho podľa svojich potrieb. Následne sa do systému nainštalovala pobočková ústredňa Asterisk. Správne fungovanie PBX As- terisk bolo overené uskutočnením hovoru medzi dvomi softvérovými telefónmi ZoiPer. Ďalej je v práci opísané telefónne aplikačné programovacie rozhranie (TAPI). Niektoré jeho funkcii, rozhrania a potrebné balíčky pre komunikáciu so systémom OpenWRT. Na záver je predstavená testovaná topológia a overenie funkčnosti uskutočňovania hovorov medzi analógovými ale aj softvérovými telefónmi.
The diploma thesis deals with the system OpenWRT. Installing this system on the router Siemens Gigaset SX762. Describes how to compile and upload the simple package helloworld into this system. The package was tasked invitation simple phrase "Hello World" to the system console of OpenWRT. Package only serve to show that the system OpenWRT allows users to customize it according to their needs. After that it was installed PBX Asterisk into the system OpenWRT. Proper functioning of PBX Asterisk has been verified to make a call between two software phones ZoiPer. Furthermore, the work described telephony application programming interface (TAPI). Some of its fun- ctions, interfaces and packages needed to communicate with the system OpenWRT. In conclusion, the presented test topology and verify the operation of making calls between analog as well as softphones.
Description
Citation
STRAČÁR, I. Implementace jednoduché pobočkové ústředny na OpenWRT [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Vít Novotný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Rastislav Róka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Bezpalec, Ph.D. (člen) Ing. David Kubánek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Mlýnek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-12
Defence
Z obr. 3.1 str. 26, stejně jako z obr. 5.6 str. 36 je zřejmé, že instalovaná PBX Asterisk nedokázala přistupovat ke své interní databázi astdb, což povede k neúplné funkcionalitě ústředny. Věnoval se student tomuto problému? Jakým způsobem by bylo možno doplnit tónovou výbavu analogového rozhraní, která se používá u nás. Věnoval jste se tomuto problému? Aký bol Váš prínos?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO