Návrh kogenerační jednotky s výkonem 200 kWe s dodávkou tepla pro sušárnu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V diplomové práci „Návrh kogenerační jednotky s výkonem 200 kWe s dodávkou tepla pro sušárnu“ jsou v první části popsány vlastnosti, sušení a následné spalování biomasy. Další část se zabývá popisem kombinované výroby elektrické a tepelné energie a plynovými turbínami. V Poslední části diplomové práce je věnována navržení tepelných oběhu a jejich bilančnímu výpočtu s cílem dosažení maximální účinností.
In this diploma thesis "Cogeneration unit with output 200 kWe" the first part describes the properties, drying and combustion of biomass. The next section deals with the description of the combined production of electricity and thermal energy and gas turbines. In the last part of the diploma thesis is devoted to the design and calculations of thermal cycle in order to achieve maximum efficiency.
Description
Citation
TUČEK, J. Návrh kogenerační jednotky s výkonem 200 kWe s dodávkou tepla pro sušárnu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (předseda) prof. Ing. Stanislav Veselý, CSc. (místopředseda) Ing. Stanislav Kubiš, CSc. (člen) Ing. Radovan Kundera (člen) Ing. Tomáš Flimel (člen) Ing. Pavel Čáslava (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO