Modem - opakovač pro úzkopásmovou komunikaci technologií PLC

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato semestrální práce je zaměřena na obvodový návrh opakovače pro PLC komunikaci, aby bylo možné dosáhnout větší vzdálenosti při komunikaci. Může také sloužit jako překlenovací modem pro neprůchozí zařízení energetické sítě. V práci je rozebráno sestavení zapojení jednotlivých částí opakovače a navrženy způsoby zapojení.
This semestral thesis focuses on the circuit design of the repeater for PLC communication in order to achieve greater distance in communication. It can also serve as a bridge for a separate modem device power grid. In this work we discuss the involvement of individual assembly parts repeater and proposed method of connection.
Description
Citation
NOVÁK, M. Modem - opakovač pro úzkopásmovou komunikaci technologií PLC [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) doc. Ing. Miloš Orgoň, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Zeman, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Červenka, Ph.D. (člen) Ing. Milan Šimek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Karásek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-12
Defence
Bylo domluveno s vedoucím, že nebude provedená nejdůležitější část práce a to praktická realizace opakovače? Proč bylo zvoleno řešení opakovače jako dvou modemů v sérii? Je toto řešení podloženo reálnými řešeními? Proč byl vybrán PLC modem ST7570?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO