Nedestruktivní metody detekce biologické aktivity dřevoškůdců

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Obsahem této práce je prostudovat nedestruktivní metody a metodiky detekce biologických dřevoškůdců. Rozebíranou metodou detekce v této práci je nedestruktivní akustická detekce. Ke snímání aktivity dřevoškůdce je použit senzor s piezoelektrickým měničem a pro snímání okolního zvuku senzor s mikrofonem elektretovým. V diferenciálním zesilovači jsou poté tyto signály odečteny. V práci také najdeme metodu pro určení podobnosti dvou signálů a laboratorní měření detekce aktivity dřevoškůdce (tesaříka krovového).
The subject of this thesis is to study a non destructive methods and methodologies of detection biological wood pests. Analyzed method of detection in this thesis is non destructive acoustic detection. For scanning the activity of wood pests a sensor with piezoelectric converter is used and for scanning the ambient sound a sensor with an electret microphone is used. The signals from these sensors are subtracted in a differential amplifier. In this thesis we can find a method determine the similarity of two signals and a laboratory measuring of detection of activity of a wood pests (Hylotrupes bajulus).
Description
Citation
KINTR, J. Nedestruktivní metody detekce biologické aktivity dřevoškůdců [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (člen) Ing. Jan Prokopec, Ph.D. (člen) Ing. Kamil Pítra, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO