Komparace daní z příjmů fyzických osob v České republice a Německu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Předmětem bakalářské práce „Komparace daní z příjmů fyzických osob v České republice a Německu“ je analyzovat systém zdanění fyzických osob v České republice a porovnat jej s podobou uplatňovanou v Německu. V první části jsou vymezeny pojmy související s daňovou problematikou. Druhá a třetí část je zaměřena na daňové systémy srovnávaných zemí. Poslední část je věnovaná komparaci daňového zatížení pro modelové příklady. V závěru jsou navrhnuta opatření, která by bylo možné využít v našem daňovém systému.
The goal of the submitted thesis „A comparison of personal income taxes in the Czech Republic and Germany“ is to analyse the system of personal incomes taxes in the Czech Republic and compare it with the German system. The first part of the thesis is focused on tax terminology. The second and third part is related to tax systems of the selected countries. The last part is dedicated to a comparison of the tax burden for model situlations and contains some suggestions for the tax system in the Czech Republic.
Description
Citation
DOŠKOVÁ, S. Komparace daní z příjmů fyzických osob v České republice a Německu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Marcela Kožená, Ph.D. (předseda) Ing. Pavla Vejmolová (místopředseda) JUDr. Petra Rusňáková, Ph.D. (člen) Ing. Lenka Zemánková, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Klíma (člen)
Date of acceptance
2014-06-23
Defence
Oponent: jaký vývoj právní úpravy zdaňování příjmů fyzických osob v ČR předpokládáte? Zdůrazněte vlivy, které se v něm mohou odrazit- zodpovězena. Vedoucí: Které prvky německého daňového systému by jste navrhla aplikovat v daňovém systému ČR? Ing. Lenka Zemánková, Ph.D. - V jaké výši by jste si představovala změnu daňových paušálů- zodpovězena doc. Ing. Marcela Kožená, Ph.D. - Jaký je Váš názor na zdaňování důchodců a vztah k zaměstnání - zodpovězena
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO