Automatizovaná detekce makromolekulárních komplexů z kvantitativních STEM snímků a výpočet jejich molekulární hmotnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalárska práca sa zaoberá spracovaním a analýzou obrazu z kvantitatívneho STEM mikroskopu. Práca popisuje princíp vzniku obrazu a metódy spracovania obrazu. Neodmysliteľnou súčasťou je popis vlastností a klasifikácia získaných makromolekulárnych komplexov. Praktická časť obnáša prácu s modelmi a reálnymi obrazmi v prostredí MATLAB. Súčasťou praktickej časti je návrh a realizácia algoritmu pre rozpoznanie objektov v obraze, ich klasifikáciu a výpočet hmotnosti. Práca zahrňuje testovanie použitých algoritmov a vyhodnotenie výsledkov.
This bachelor’s thesis deals with problems of processing and analysis of images from quantitative STEM microscope. The thesis describes principles of image formation and methods of image processing. An essential part is a description of properties and classification of detected macromolecular complexes. A practical part includes processing of exemplary images in MATLAB. An important part is a design and realization of the algorithm for detection objects in the image, their classification and calculation of their molecular mass. The thesis includes testing of used algorithms and analysis of the results.
Description
Citation
ZÁCHEJ, S. Automatizovaná detekce makromolekulárních komplexů z kvantitativních STEM snímků a výpočet jejich molekulární hmotnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Aleš Drastich, CSc. (místopředseda) Ing. Denisa Maděránková, Ph.D. (člen) MUDr. Michal Jurajda, Ph.D. (člen) MUDr. Šárka Sekorová (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Walek: Jaký vliv na výsledek ma přesnost manuálního označení referenčního objektu? Bude metoda použitelná i na jiné obrazy? doc. Kolář: Jak probíhá volba prahu? Ing. Maděránková: Proč chceme zjišťovat velikost proteinů pomocí elektronového mikroskopu? Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO