Vizualizace výsledků simulace jízdní dynamiky vozidla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na tvorbu vizualizačního prostředí zobrazujícího pohyb vozidla. Dochází zde k propojení virtuální reality s prostředím Matlab/Simulink a jeho toolboxem 3D Animation. Základní parametry vozidla se dají jednoduše editovat pomocí aplikace vytvořené v softwaru Matlab. Společně s pohybem vozu jsou vykreslovány vybrané dynamické účinky. Vizualizace je řízena výsledky simulačních výpočtů nebo měření.
The master thesis is focused on creation of a visualization environment that displays a movement of a vehicle. A connection of the virtual reality with Matlab/Simulink and its 3D Animation toolbox is realized. Basic parameters of the vehicle can be easily edited using application created in Matlab. Selected dynamic effects are rendered together with the movement of the vehicle. The visualization is managed by results of the simulation calculations or measurements.
Description
Citation
ŠTEFANEC, T. Vizualizace výsledků simulace jízdní dynamiky vozidla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
prof. Ing. František Bauer, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (místopředseda) Ing. Radim Dundálek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Koláček (člen) Ing. David Kollhammer, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Lze ve vizualizačním prostředí pomocí kódu VRML naprogramovat kolizi těles? Např. kdyby se vozidlo při simulaci jízdy nevyhnulo kuželům a ty by se při kontaktu posunuly. Pokud to lze, jak by se příslušný kód musel upravit? Je možné vygenerovaný kód VRML použít i v jiných simulačních softwarech jako je např. LabView a jsou všechny používané VRML příkazy podporovány? Jaký je praktický význam zpracovaného modelu? Bylo by možné systém využít při simulaci testování traktorů na kruhové trati s nerovnostmi?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO