Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá zhodnocením finanční situace společnosti pomocí metod finanční analýzy. Pro tyto účely jsem si vybrala společnost První brněnská strojírna Velká Bíteš a.s. První část bakalářské práce obsahuje teoretická východiska, v druhé části jsou uvedeny základní informace o společnosti a výpočty jednotlivých ukazatelů. Třetí závěrečná část obsahuje celkové zhodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení.
The presented bachelor`s thesis evaluate a company financial situation by using method of financial analysis. I chose První brněnská strojírna Velká Bíteš a.s. The first part contains theoretical approaches, the second part introduces some basic information about a company and the analysis. The third final part summarizes overall financial situation and recommendations for its improving.
Description
Citation
BÍLÁ, L. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) Ing. Ladislav Žalio (místopředseda) Mgr. Helena Musilová (člen) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen) Ing. Vilma Svojanovská (člen)
Date of acceptance
2014-06-24
Defence
Otázky oponenta bakalářské práce - odpovězeno Ing. Ladislav Žalio: Kde studentka získala oborové hodnoty? Který obor srovnávala? Finanční páka - co to je. - odpovězeno Která proměnná v indexu IN má největší váhu?- neodpovězeno Prof. Ing. Mária Režňáková, CSc.: Jak se studentka dívá na vysoký podíl základního a vlastního kapitálu? Z čeho to plyne? - odpovězeno Jak vysoká je přibližně výše pohledávek po splatnosti? - částečně odpovězeno Mgr. Helena Musilová: Zkoumala studentka smlouvy, jestli pohledávky zajišťují nějakým právním instrumentem? Neuvažovala studentka o jiném doporučení, než je faktoring či forfaiting? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO