Modifikace katodového materiálu na bázi niklu a manganu pro Li-ion články

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá katodovými materiály pro lithiové články s napětím okolo 5V. První část práce je věnovaná charakteristice Li-ion baterií, elektrochemickým reakcím a vlastnostem elektrodových materiálů. Dále je věnována pozornost přípravě a měření materiálů LiNi0,5Mn1,5O4, LiNi0,45Mn1,55O4 a LiNi0,55Mn1,45O4. Vybraný materiál byl zkoumán pomocí metody elektronové mikroskopie, prvkovou analýzou a galvanostatického měření.
This bachelor´s thesis deals with cathode materials for lithium batteries with cell voltage approaching 5V. The first part of the thesis is devoted to the characteristics of Li-ion batteries, electrochemical reactions and properties of electrode materials. She also pays attention to the preparation and measurement of materials LiNi0,5Mn1,5O4, LiNi0,45Mn1,55O4 and LiNi0,55Mn1,45O4. Observed material was measured by electron microscopy, elemental analysis and galvanostatic method,
Description
Citation
BUKÁČKOVÁ, I. Modifikace katodového materiálu na bázi niklu a manganu pro Li-ion články [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) doc. Ing. Radek Polanský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) Ing. Bohuslav Res, CSc. (člen) Ing. Ondřej Hégr, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky v diskuzi: Jak jsou náročné jednotlivé postupy přípravy materiálů? Byl by čas potřebný k výrobě kladné hmoty podstatný v porovnání k výrobnímu času celého článku? Je zisk metody výhodný oproti finanční zátěži na výrobu článku? Jaký je rozdíl mezi 0,5C a 1C? Z jakého důvodu byla změněna zátěž po 10 cyklech? Jaký by byl průběh při zátěži 1C po celou dobu testování?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO