Technická analýza

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Cílem bakalářské práce „Technická analýza“ je rozbor a porozumění problematiky samotné technické analýzy, konkrétněji pak obchodního systému Woodie CCI. Tento obchodní systém rozpoznává, zda je trh v danou chvíli přeprodaný nebo překoupený, což je také návrhem programu, který tyto hodnoty vypočítá a dá nám signály k obchodu. Je tedy nezbytné si na začátku uvést teoretická východiska, kde je popsaný i finanční systém a další důležité poznatky. V další části je popsán obchodní systém, jak funguje a proč jsem si jej vybral. Následně je uveden postup při vytváření aplikace a také základní poznatky o programu Visual Basic. Nakonec provedu backtest , kde uvidíme, jak si systém stojí v praxi.
Aim of the thesis is the analysis and understanding of issues of technical analysis, namely Woodie CCI trading system. This trading system recognizes whether the market is at the moment oversold or overbought, which is also a draft program which calculates these values and giving us signals to trade. This trading system recognizes whether the market is oversold or overbought at the moment. It is also a draft program which calculates these values and giving us signals to trade. At the beginning it is necessary to give a theoretical viewpoint. There is also described the financial system and other important information.The next section describes the trading system, how it works and why I chose it. The following is the procedure for creating applications and basic knowledge of Visual Basic. Finally, I make a backtest where we will see how the system is in practice.
Description
Citation
VETÝŠKA, J. Technická analýza [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Manažerská informatika
Comittee
prof. Ing. Karel Rais, CSc., MBA, dr. h. c. (předseda) doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (místopředseda) Ing. Petr Dydowicz, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Veronika Novotná, Ph.D. (člen) Ing. Štefan Štepník (člen)
Date of acceptance
2014-06-27
Defence
Otázky vedoucího práce - Mgr. Veronika Novotná, Ph.D.: nejsou Otázky oponenta - Ing. Filip Svoboda: 1) Jaké má autor zkušenosti s jinými systémy pro obchodování s komoditami? - odpovězeno 2) Jaké další faktory mohou ovlivňovat ziskovost/ztrátovost obchodování s komoditami? - odpovězeno 3) Je vytvořený program vhodný i pro laika nebo pouze pro odborníka na investice/komodity? - odpovězeno Otázky komise: 1) prof. Ing. Karel Rais, CSc., MBA, dr. h. c.: Na jakých metodách máte založeno vlastní prognózování? - odpovězeno 2) Ing. Štefan Štepník: Pro jaké obchodní prostředí byla aplikace konstruována? - odpovězeno 3) Ing. Petr Dydowicz, Ph.D.: V řešení práce máte zahrnutu kapitolu o zapínání VBA. Bylo to skutečně nezbytné? - částečně odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO