Dřevěná roubená konstrukce penzionu v Karlově pod Pradědem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem a posouzením dřevěné střešní konstrukce nad penzionem v Karlově pod Pradědem, v Jeseníkách, v nadmořské výšce 725 m.n.m. Objekt má půdorys křížového tvaru o přibližných rozměrech 13x20 m. První patro penzionu je zděné. Druhé patro je z dřevěných kruhových profilů – srub. Podkroví je obyvatelné, nachází se zde pokoje a toto jsem musela uvážit při návrhu zastřešení. Střešní konstrukce je řešena jako dvojice navzájem se protínajících sedlových střech. Důraz je kladen na použití kruhových profilů, aby střecha navazovala na spodní stavbu, která je také z kruhových profilů.
The bachelor´s thesis deals with the design and the assessment of the wooden roof structure above the guest house in Karlov pod Pradědem, Jeseniky, at an altitude of 725 metres above sea level. The object has plan of the cross-shaped object about the approximate dimensions 13x20 m. On the first floor is brick. The second floor is made of wooden circular profiles – log cabin. The attic is habitable rooms, and I had to consider in the design of roofing. The roof structure is designed as a pair of intersecting each other pitched roofs. The emphasis is on the use of circular sections, to the roof of the extension on the bottom of the building, which is also from the circular profiles.
Description
Citation
ŠPAČKOVÁ, E. Dřevěná roubená konstrukce penzionu v Karlově pod Pradědem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO