Rodinný dům s prodejnou květin ve Vídni

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je návrh novostavby rodinného domu o dvou bytových jednotkách s prodejnou květin ve Vídni a zpracování projektové dokumentace pro provedení stavby. Rodinný dům se nachází v klidové, zřídka zastavěné části obce Vídeň. Objekt je třípodlažní, zastřešený z části plochou a z části vazníkovou (obloukovou) střechou. První nadzemní podlaží je částečně vetknuté do terénu a slouží k nebytovým účelům. Nachází se zde prodejna květin a domovní vybavení rodinného domu. Vzhledem k výškové poloze prvního podlaží neřeší návrh a následná projektová dokumentace částečné podsklepení objektu. Druhé a třetí nadzemní podlaží slouží k obytným účelům a nacházejí se zde dvě samostatné obytné buňky přístupné z hlavního komunikačního prostoru objektu. Architektonicko - dispoziční řešení objektu vychází z okolní zástavby a polohy pozemku vzhledem ke světovým stranám.
This thesis describes the development of design and blueprints for a new 2-flat house including a floristry shop in Vídeň. The house is to be situated in a sparsely populated part of Vídeň. The house is to be a three-storey building partly covered by a mono-pitched (or arched) roof. The ground floor is partially under the ground level and serves for non-living purposes whilst being used as a floristry and storage area. Design and blueprints of the cellar area are not developed in this thesis with consideration of the height of the ground floor area. First and second floors serve as two separate living areas accessible from a shared central access area. Architectonic solution and layout of the building is reached with consideration of the architecture trend of surrounding urban area and cardinal directions of the adjacent land.
Description
Citation
PRUDEK, M. Rodinný dům s prodejnou květin ve Vídni [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO