Návrh a optimalizace provozu tepelného čerpadla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem diplomové práce „Návrh a optimalizace tepelného čerpadla“ je zhotovení projektové dokumentace pro stavební povolení, nalezení vhodného zdroje chladu a tepla. Problematika je řešena pro hypermarket Tesco. Zařízení je navrženo tak, aby splňovalo hygienické, provozní a funkční požadavky na vnitřní mikroklima. Úkolem tohoto zařízení je doprava čerstvého vzduchu do interiéru, pokrytí tepelných ztrát v zimním období a pokrytí tepelných zisků v období letním. Teoretická část práce se věnuje problematice tepelných čerpadel, rozveden je typ vzduch x vzduch, výpočtová a projektová část pak konkrétnímu návrhu dvou klimatizačních zařízení a jejich optimalizování pro zimní období. Experimentální část se zabývá zpracováním naměřených hodnot na stávajících rooftopových jednotkách.
The aim of the thesis "Design and optimization of the heat pump" is the project documentation for building permits, finding a suitable source of heat and cold. The problem is solved for a Tesco hypermarket. The device is designed to meet the health, performance and functional requirements for indoor climate. The task of this device is to transport fresh air into the interior cover heat losses in winter and coverage heat gains during the summer. The theoretical part deals with the problem of heat pumps. Special mention is about heat pump air x air. Calculation and design part is a specific proposal, two air conditioners and optimizing for winter. The experimental part deals with the processing of data on existing rooftop units.
Description
Citation
BERGR, J. Návrh a optimalizace provozu tepelného čerpadla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2015-02-05
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO