Most nad místní komunikací a potokem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je návrh betonového dálničního mostu podle evropských norem. Dálnice je vedena na dvou samostatných předpjatých nosných konstrukcích, kterých průřezy jsou tvořeny dvoutrámem po délce konstatního průřezu. Mostovka je vzhledem na svoji velikost a charakter přemosťované překážky budována na pevné skruži. Práce obsahuje návrh a posouzení nosné konstrukce v podélném a příčném směru včetně výpočtu příčníků a kotevní oblasti.
The purpose of the master thesis is the design of the concrete highway bridge by European standards. The highway is situated on two independent prestressed load-bearing structures with cross-section area of constant dimensions over its length. The bridge deck is built on a falsework considering its proportions and obstacles under the bridge. The thesis contains the design and the assessment of the load-bearing structure in longitudinal and transverse direction including the calculation of cross beams and an anchorage zone.
Description
Citation
TICHAVSKÁ, A. Most nad místní komunikací a potokem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2015-02-05
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO