Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Projekt se zabývá návrhem obytného souboru v městské části Brno-Komín. Dané území je svažité a jedná se o přechod mezi obytnou zástavbou a lesem. Cílem projektu bylo navrhnout řešení, které nabízí dostatek soukromí i veřejných prostorů a je citlivé ke svému okolí. Na místě jsem navrhla soubor jednopodlažních a dvoupodlažních atriových domů, přístupných z obytné ulice. Ta je určena především pro pěší, ale umožňuje také vjezd a parkování aut. Komunikace a garáže jsou umístěny na severu parcely podél stávající aleje. V nejvíce svažité části parcely jsem umístila dvě vily zasazené v kopci, ty zástavbu rozvolňují a zároveň tvoří přechod k lesu.
This project deals with design of a residential complex in city district Brno-Komín. Given area is sloping and forms a connection between the urban area and the forest. The aim of this project was to propose a solution that offers enough private and public places and is sensitive to its surroundings. I designed a complex of single and double storey atrial houses accessible from the residential street. It is primarily intended for pedestrians, but it also enables entrance and parking of cars. The road and garages are located in the north part of the area along the old tree alley. I situated two villas embedded into the hill in the steepest part of the area. The houses form a natural transition between the urban area and the forest.
Description
Citation
VAŇKOVÁ, K. Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Milan Košař (předseda) doc. Ing. arch. Jaroslav Drápal, CSc. (člen) Ing. arch. Miloš Dvořák (člen) Ing. arch. Hana Ryšavá, CSc. (člen) Ing. Jaroslav Štikar (člen)
Date of acceptance
2015-05-26
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO