Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Obytný soubor pod Palackého vrchem byl navržen s ohledem na lokaci parcely a kontext okolní zástavby a celkového rázu místa. Parcela je ze své většiny zastavěna řadovými domy ve dvou dispozičních variantách, které mají stejné materiálové a hmotové rysy a tak celek působí celistvě. Na východní části parcely jsou ve svahu umístěny tři samostatně stojící rodinné domy, které svým charakterem odpovídají domům řadovým. Ve snaze striktně neoddělit život před domem a život v domě jsou navrženy větší předzahrady a do ulice jsou orientovány i vybrané místnosti.
Residential complex under Palacky hill was designed with regard to the location of the parcel and the context of surrounding buildings and the overall appearance of the place. The plot is built up most of its terraced houses in two layout versions that have the same material and mass characteristics and thus make the whole integrity. On the east side of the plot are located three detached houses, by their nature correspond to ordinary houses. In an attempt not to separate a life outside the house and in it fairly large front yards were designed where selected rooms are oriented.
Description
Citation
TEPLÁ, T. Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
prof. Ing. arch. Mojmír Kyselka, CSc. (předseda) doc. Ing. arch. Ivan Gürtler (člen) Ing. arch. Roman Antl (člen) Ing. arch. Roman Gale (člen) Ing. Petr Suchánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-05-26
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO