Elektrické vlastnosti alternativních kapalin pro elektrotechniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce obsahuje rozdělení elektroizolačních olejů, popis vlastností jednotlivých druhů a aktuální přehled o nových elektroizolačních kapalinách. Součástí práce je vysvětlení polarizace a vodivosti látky. V praktické části je porovnána změřená teplotní závislost složek komplexní permitivity a rezistvity několika složek vyšších mastných kyselin, rostlinných olejů a trafo oleje. Byly stanoveny a porovnány hodnoty průrazného napětí měřených izolačních kapalin.
Electrical insulating liquids, organic esters, conductivity, dielectric, permittivity
Description
Citation
NAIDER, J. Elektrické vlastnosti alternativních kapalin pro elektrotechniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Jaromír Kadlec, CSc. (předseda) doc. Ing. Vítězslav Novák, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Dvořák, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen) Ing. Martin Frk, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-09
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. 1) Jak probíhá likvidace olejů? 2) Vysvětlete pojmy oxidační stabilita a degradační odolnost. 3) Jakou nevýhodu má řepkový olej? Jaký vliv má na něj kyslík?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO