Znalecká činnost při vyvlastňovacím řízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Předkládaná diplomová práce pojednává o znalecké činnosti vykonávané v souvislosti s vyvlastňovacím řízením. Práce je rozčleněna do tří základních celků, přičemž každý z nich je specificky i obsahově zaměřen. Nejprve jsou analyzovány základní pojmy související s uvedeným tématem, průběh vyvlastňovacího řízení i historické pozadí vyvlastnění. Pozornost je věnována i ochraně a omezení vlastnického práva jako takového. Druhá část práce se zabývá znaleckou činností a postavení znalce ve vyvlastňovacím řízení. Závěrečná část diplomové práce je čistě praktického rázu. Jejím obsahem je vytvoření cvičného znaleckého posudku za účelem vyvlastnění, ze kterého je patrná jeho struktura.
This diploma thesis deals with expert activities, which are following the connection with expropriation process. The work is divided into three parts, each of them is targeted by specification and contant. First are analyzed the basic related concepts of this thesis, the continuence of expropriation process and historical background of expropriation. Attention is also paid to the protection and limitation of proprietary rights. The second part deals with expert activity and status in the expropriation process. The final part of the thesis is a purely practical one. The content is related to the creation of a practice expert judgement for expropriation purpose, from which describe its structure.
Description
Citation
VESELÁ, K. Znalecká činnost při vyvlastňovacím řízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radka Kantová, Ph.D. (člen) Ing. Alena Superatová, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Matras (člen)
Date of acceptance
2015-06-26
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO