Posouzení investic do vytápění bytového domu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá posouzením investic do vytápění bytového domu. Před posouzením je potřeba nejprve určit tepelné ztráty výchozího stavu. Po jejich určení se práce zabývá aktuálně na trhu dostupnými možnostmi ke snížení tepelných ztrát, a to jednak izolací, ale i výměnou stavebních výplní. Dalších úspor se docílí výměnou tepelné soustavy. Tím se docílí snížení tepelných ztrát, zvýšení účinnosti vytápění a následně úspor. Závěr posuzuje návratnost investovaných financí.
Bachelor thesis deals with the assessment of investment in heating the apartment building. Before examining it needs to determine heat loss. After the determination of heat loss work deals with the current market options available to reduce heat loss by insulation and by replacement construction fillings. Additional savings are achieved by replacing the heating system. This achieves a reduction of heat losses, increasing the efficiency of heating and consequently savings. Conclusion assesses the return on invested finances.
Description
Citation
TANNERT, J. Posouzení investic do vytápění bytového domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
Ing. Martin Lisý, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Marek Baláš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Škorpík, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Martinec, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Moskalík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO