Velikost zpoždění aktivních prvků sítě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cieľom tejto práce bolo preštudovať vlastnosti aktívnych prvkov siete (smerovače, prepínače) a zistiť čo ovplyvňuje veľkosť ich latencie a potom najvhodnejšou metódou odmerať oneskorenie na dostupných zariadeniach v závislosti na zaťažení zariadenia, veľkosti paketov a ďalšej konfigurácií zariadení. K tomuto účelu som použil jednoduchý skript v operačnom systéme Linux a program PING.
The aim of this thesis was to study the properties of the active network elements (routers, switches) and to find out what factors affect the size of their latency. Furthermore, the objective was to choose the most appropriate method for measuring latency of the available active network devices depending on the device load, packet size and the configuration of devices. For measuring latency I used the simple script in the operating system Linux and program called PING.
Description
Citation
BEDNÁR, J. Velikost zpoždění aktivních prvků sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Ivan Rampl, CSc. (předseda) Ing. Ivo Herman, CSc. (místopředseda) Ing. David Kubánek, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Růčka (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Vrána, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Jako pravděpodobný důvod nemožnosti použití jedné z metod přepínání na směrovači Cisco 2811 uvádíte možnou chybu v operačním systému IOS. Jaké jsou možnosti potvrzení této doměnky? Jak by jste postupoval, pokud by bylo zjištěno, že chyba nebyla v operačním systému? Jak bylo nastaveno pravidlo ACL.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO