Solární ohřev TUV

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá ohřevem teplé užitkové vody pomocí solární energie prostřednictvím solárních kolektorů. Autor popisuje na počátku nejvyužívanější metody ohřevu užitkové vody v českých domácnostech a to pomocí elektrické energie, fosilních paliv, zemního plynu a centrálně dodávaným teplem a to včetně vstupních nákladů na pořízení technického zařízení. Autor dále popisuje solární systém a jeho základní prvky a navrhuje dvě varianty s dohřevem pomocí elektrické energie, které porovnává s elektrickým ohřevem teplé užitkové vody. Celková práce je koncipována jako přehled o možnostech ohřevu teplé užitkové vody v domácnostech s ekonomickou bilancí na konci díla.
This bachelor thesis deals with the heating of hot service water by means of solar energy through solar collectors. At the beginning the author describes the most frequent methods for heating of service water in Czech houses with the help of electrical energy, fossil fuel, gas and central heat supply, including the input expenses for buying equipment. The author describes a solar system and his basic elements and suggests two variants with supplement heating by means of electrical energy, which compares with electrical heating of service water. The overall thesis is conceived as a review of possibilities of heating hot service water in households with economical budget at the end of the work.
Description
Citation
KRACÍK, P. Solární ohřev TUV [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (předseda) doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (místopředseda) doc.Ing. Jaroslav Krbek, CSc. (člen) doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Flimel (člen) Ing. Vladimír Kohout (člen)
Date of acceptance
2009-06-23
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO