Národní cena kvality ČR

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce je psána formou rešerše. Cílem bakalářské práce je seznámit se s problematikou „Národní cena kvality ČR“ a jejím vlivem na organizace i na samotnou společnost. Práce je rozdělena do několika částí, v první se zabývá samotným vývojem Národní ceny kvality s přiblížením pojmu jakost. Dále jsou popsány hlavní rysy, systém fungování Ceny a institucionální uspořádání. V posledních kapitolách jsou probrány jednotlivé modely jak v podnikatelském, tak i veřejném sektoru. Na závěr je provedeno zhodnocení vlivu Ceny v ČR.
This bachelor‘s thesis is written in the form of literature search. The aim of the bachelor‘s thesis is familiar with the concept of the „Czech National Award for Quality“ and the impact it has on organizations and on society itself. The thesis is divided into several parts, the first is dealing with the actual development of the Czech National Award for Quality to approach the concept of quality. Further are described main features, system of functioning award and institutional arrangements. In the last chapter various models are discussed for both the business and the public sector. In conclusion the influence of Award in the Czech Republic is evaluated.
Description
Citation
GRÍGER, M. Národní cena kvality ČR [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Alois Fiala, CSc. (místopředseda) Ing. Radim Blecha, Ph.D. (člen) Ing. Luboš Kotek, Ph.D. (člen) Ing. František Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Petr Koška, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-20
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO