Srovnání obvyklé ceny věcného břemene inženýrských sítí s cenami podle vnitřních předpisů obcí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá oceněním služebnosti inženýrské sítě cenou obvyklou a na základě vnitřních předpisů obcí. Teoretická část práce se zaměřuje na problematiku týkající se věcných břemen, stručný přehled historie, členění, možnosti vzniku a zániku a dále na popis a členění technické infrastruktury se zaměřením na plynovodní vedení. Poslední část teoretické práce obsahuje popis způsobů a metod oceňování věcných břemen. V praktické části je provedeno samotné ocenění věcných břemen na základě vnitřních předpisů obcí a vlastní výpočet obvyklé ceny.
The thesis deals with the valuation of the servitude of the engineering network by normal price and based on the internal regulations of municipalities. The theoretical part focuses on the issues related to the easements, brief historical overview, structure, possibilities of the creation and termination, as well as the description and structure of the technical infrastructure with a focus on gas conduction. The last theoretical part contains of a description of the ways and methods of the valuation of the easements. In the practical part the actual valuation of the easements based on the internal regulations of municipalities and the own calculation of the normal price are carried out.
Description
Citation
PROKOPOVÁ, T. Srovnání obvyklé ceny věcného břemene inženýrských sítí s cenami podle vnitřních předpisů obcí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Albert Bradáč, DrSc. (předseda) doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radka Kantová, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen) Ing. Andrea Pavlíková (člen)
Date of acceptance
2015-11-06
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací na téma Srovnání ceny věčného břemene inženýrských sítí s cenami podle vnitřních předpisů obcí. Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k řešeným problémům přistupovala dobře. Na otázky komise odpověděla velmi dobře. K otázkám oponenta i vedoucího závěrečné práce uvedla dostačující odpovědi. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomantka závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO