Accelerating Face Anti-Spoofing Algorithms

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se specializuje na akceleraci algoritmu z oblasti obličejově zaměřených anti-spoofing algoritmů s využitím grafického hardware jakožto platformy pro paralelní zpracování dat. Jako framework je použita technologie OpenCL která umožňuje použití od výkoných stolních počítačů po přenosná zařízení, od různých akcelerátorů jako grafické čipy, či ASIC až po procesory typu x86 bez vazby na konkrétního výrobce či operační systém. Autor předkládá čtenáři rozbor a akcelerovanou implementaci široce používaného algoritmu a dopadu urychlení výpočtu.
This thesis is specializes on algorithm acceleration from the field of face-based anti-spoofing. Graphics hardware is used as platform for data-parallel processing. As framework, the OpenCL is used. It allows execution on devices such as powerful desktop computers or hand-held devices as well as usage of different kind of processing units such as GPU, ASIC or CPU without any bound to hardware vendor or operating system. Author presents to reader analysis and accelerated implementation of widely used algorithm and impact of such improvement in execution time.
Description
Citation
BEŇUŠ, O. Accelerating Face Anti-Spoofing Algorithms [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Richard Růžička, Ph.D., MBA (předseda) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Bohuslav Křena, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-08-24
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " C ". Otázky u obhajoby: Na základě čeho jste zvolil pro akceleraci právě algoritmus LBP-TOP? Co nejvíce omezuje výkon vaší implementace? Je omezená propustností paměti nebo výpočením výkonem?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO