Simulace procesoru PicoBlaze v prostředí Eclipse

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a tvorbou simulátoru mikroprocesoru PicoBlaze. Cílem práce je vytvoření grafického simulátoru tohoto mikroprocesoru v prostředí Eclipse jako rozšíření existujícího vývojového prostředí VLAM IDE. V práci je uveden podrobný popis simulátoru uCsim, který byl vybrán pro implementaci jádra simulátoru mikroprocesoru PicoBlaze, a dále jsou navržena jeho rozšíření mající za cíl usnadnit použití simulátoru pro automatizované testování. Následně je představen návrh a implementace grafického simulátoru v prostředí Eclipse využívajícího vytvořené jádro simulátoru a jsou diskutovány možnosti rozšíření implementovaného jádra a grafického simulátoru.
This thesis deals with the design and implementation of a simulator of PicoBlaze microcontroller. The aim of this thesis is to create a graphical simulator of this microcontroller in Eclipse as an extension of the existing integrated development environment VLAM IDE. The thesis describes in detail the simulator uCsim which was chosen for implementation of PicoBlaze simulator core and introduces its improvements for a better support of automatized testing. The thesis also presents a description of desing and implementation of the graphical simulator in Eclipse which uses the created simulator core and discusses possible improvements of the implemented core and graphical simulator.
Description
Citation
ŠIMEK, J. Simulace procesoru PicoBlaze v prostředí Eclipse [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (místopředseda) doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (člen) Prof. Ing. Pavol Návrat, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen) Ing. Jan Samek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Jak je realizováno propojení Eclipse a simulátoru?  Můžete komentovat výkonnostní stránku navrženého simulátoru (tj. počet instrukcí Picoblaze, které lze simulovat během jednotky času) s ohledem na existující simulátory.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO