Simulace provozu na silnicích a dálnicích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá simulací silničního provozu na silnicích a dálnicích. Práce rozebírá důležité pojmy z oblasti pravidel silničního provozu a jejich návaznost na simulační systém. Dále je zde popsána problematika návrhu a tvorby silniční sítě, kterou simulátor používá. Vysvětluje principy modelů chování účastníků silničního provozu, které lze rozšiřovat pomocí dalších zásuvných modulů. Práce také zhodnocuje do jakých podrobností je vhodné modelovat realitu v jednotlivých částech simulačního systému.
This thesis deals with a simulation of traffic on roads and highways. The thesis analyzes important concepts of road traffic law and their relation to simulation system. Further are here described problems of design and creation of traffic network which simulator uses. Work explains principles of models of behaviour of traffic participants which are extensible by force of plug-ins. The thesis also valorizes how many details is advisable to model the reality in particular parts of simulating system.
Description
Citation
ZAJDÁK, J. Simulace provozu na silnicích a dálnicích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inteligentní systémy
Comittee
prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen) Doc. Věra Rozinajová, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-22
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Umožňuje model simulovat různou agresivitu účastníků provozu? Daly by se simulovat náhodné chyby automatických řidičů (nedodržení předpisů)? Dal by se systém rozšířit o direktivnější řízení účastníků provozu? Například určování cesty, reakce na jiné účastníky, například náhlým zabrzděním před externím účastníkem?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO