Informační systémy založené na virtuálním souborovém systému

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce popisuje koncepci informačního systému založeného na virtuálním souborovém systému a příčiny, které vedly ke vzniku této koncepce. Rozebírá základní přístupy k řešení obvyklých částí funkcionality informačních systémů (jako je řízení přístupových práv, strukturování dat a řízení konfigurace systému) a snaží se najít koncepci, která by tyto požadavky na funkčnost řešila konzistentně a jednoduše. Hlavním cílem navrhované koncepce je vytvořit systém, který přináší jednoduchost a intuitivnost uživatelského rozhraní, sjednocení obecných částí funkčnosti a maximální flexibilitu a rozšiřitelnost. Celá koncepce je založena na reprezentaci systému v podobě stromové struktury virtuálních souborů se kterými uživatel provádí jednotlivé akce.
This term project describes the concept of information system based on the virtual file system and the reasons which led to the creation of this concept. It discusses the basic approaches to solve common parts of the functionality of information system (such as access rights management, structure of data and managing configuration of system) and tries to find the concept that solves this functionality consistently and easily. The main objective of the proposed concept is to create a system that brings simplicity and intuitiveness of user interface, unification of common functionality and maximum flexibility and extensibility. The whole concept is based on the representation of the system as a tree of virtual files on which user performs actions.
Description
Citation
JONÁŠ, M. Informační systémy založené na virtuálním souborovém systému [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Zdeněk Havlice, CSc. (člen) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2011-06-22
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Je nějaká možnost připojit k Vaší aplikaci jinou externí aplikaci, která bude přímo přistupovat do interního souborového systému? Např. externí zálohovací program vybraných "souborových" položek?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO