Sledování škodlivin v ovzduší pomocí bezdrátové senzorové sítě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem a výrobou prototypu přístroje a implementací firmwaru pro tento přístroj. Jeho úkolem je bezdrátově sledovat koncentraci škodlivin v ovzduší jako je oxid uhelnatý a propan-butan. Podnětem je umožnění parkování vozidel na plynná motorová paliva v podzemních hromadných garážích pro veřejné užívání dle normy ČSN 73 6058. Prototyp přístroje byl navržen tak, aby se z něj dalo vycházet pro použití nejen v hromadných garážích, ale i v garážích rodinných domů. Přístroj byl úspěšně navržen, vyroben a naprogramován, takže je možné ho nasadit v reálných podmínkách.
This thesis discusses design and production of a prototype of a device and implementation of a firmware for this device. Its function is to wirelessly monitor a concentration of pollutants like carbon monoxide and propane-butane in an atmosphere. Motivation is to allow parking of vehicles with engine gaseous fuels in underground collective garages for public use according to ČSN 73 6058 standard. The prototype of the device has been designed so that it could be used not only in collective garages but also in garages of family houses. The device was successfully designed, produced and programmed so that it can be deployed in real-world conditions.
Description
Citation
VÁLEK, T. Sledování škodlivin v ovzduší pomocí bezdrátové senzorové sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Josef Schwarz, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-10
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " A ". Otázky u obhajoby: Proč jste nepoužil komunikační stack 6LoWPAN, který představuje implementaci standardu IPv6 pro vestavěná zařízení? V technické zprávě se zmiňujete o nutnosti provést tzv. předehřev vámi použitých senzorů. K této operaci je nutno přistoupit pokaždé po zapnutí měřicích modulů nebo jen při jejich prvotním oživování?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO