Interpolace sekvence snímků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou interpolace sekvence obrázků mezi dvěma klíčovými snímky. Hlavním cílem je návrh a implementace aplikace, která provádí interpolaci pomocí odhadu optického toku Farnebäck metodou. Aplikace vypočítává snímky dvěma metodami, které používají obousměrnou interpolaci. První metoda vybírá obrazový bod s okolím a druhá metoda vybírá pouze bod a rozmazává jej do nového snímku. Testování proběhlo na datech zachycujících různé druhy pohybů. Pokud byl optický tok odhadnut správně, interpolace proběhla v pořádku, v opačném případě byly interpolované snímky nepřesné. Zejména se jednalo o klíčové snímky s malým gradientem či s neurčitým pohybem.
This thesis deals with issues of image interpolation between two key frames. Main objectives of the work are design and implementation of application which interpolates images using optical flow estimation based on Farnebäck method. Application computes pictures by two methods, which use two-way interpolation. The first method selects a pixel with neighborhood and the second method selects only pixel and blurs it into a new frame. Testing was carried out on data describing the different types of movements. If the estimation of optical flow was correct, interpolation was successful, otherwise the interpolated pictures were inaccurate. Especially it was the key frames with a small gradient or with an indeterminate movement.
Description
Citation
ČERNÝ, P. Interpolace sekvence snímků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " D ". Otázky u obhajoby: K čemu slouží pravidlo tří sigma? Ve srovnání neustále uvádíte rozměry patche a sigmu. Není to zbytečné? V práci srovnáváte pouze různá nastavení vámi implementované metody. Jaký vliv má použití jiných implementovaných algoritmů výpočtu optického toku? Jak jsou metody účinné při dopočtu více než jednoho mezilehlého snímku? Jak si implementovaný postup stojí ve srovnání s jinými používanými metodami? Mělo by smysl použít interpolaci z více klíčových snímků (např. kvadratická)?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 5 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO