Demonstrační program konverzí konečných automatů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem praktické části této práce je vytvořit program, který aplikuje teorii konečných automatů v praxi a dělá tak tuto teorii snadější k pochopení. Program umožňuje snadné vytváření konečných automatů, nad nimiž následně jednoduše, ale hlavně didakticky demostruje základní teoretické znalosti, jako jsou převody na speciální typy konečných automatů, ilustrace činnosti nebo vyjádření konečného automatu formou zdrojového souboru v jazyce C. V této technické zprávě se pokusím popsat, jak jsou jednotlivé klíčové částí aplikace implementovány.
The main goal of practical part of this work is to create a program, which applies finite automata theory in practice and makes this theory easier to understand. Program is capable to easily create finite automata and make didactic demostration of basic theoretical knowledges such as coversion to special types of finite automata, function illustration or representation of finite automata in form of C language source code. In this technical report I will try to describe, how are individual key parts of the application implemented.
Description
Citation
ŠTOREK, V. Demonstrační program konverzí konečných automatů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2008-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO