Inteligentní kniha jízd

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tématem této práce je návrh a vytvoření aplikace - Inteligentní knihy jízd - sloužící k uživatelsky přívětivému zobrazení historie jízd služebních vozidel. Současně mohou být data podrobena analýze pro zjištění překračování povolené rychlosti, případně bezdůvodného stání s nastartovaným motorem. Vozidla a jejich trasy jsou zakresleny v mapových podkladech Google Maps. Aplikace je nasazena v prostředí konkrétní firmy, jejíž zaměstnanci poskytli součinnost během jejího vytváření. Je implementována jako webová především s ohledem na požadavek možnosti jejího použití na různých zařízeních (počítač, mobilní telefon) a různých platformách.
The topic of this thesis is the proposal and creation of the Intelligent Log Book application, which is used for user-friendly view of the company vehicle's rides history. Data can be analyzed to check exceeding of the speed limit or unreasonable standing with running engine. Vehicles and their tracks are plotted into Google Maps. Application is deployed in a specific company. Its employees provided cooperation during development. Project is implemented as a web-based application due to request for usage on different machines (PC, mobile phone) and different platforms.
Description
Citation
HOLUŠA, V. Inteligentní kniha jízd [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Ráb (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: V práci několikrát zmiňujete, že se snažíte udělat aplikaci dostatečně obecnou, aby byla použitelná v jakékoliv firmě. V čem přesně tedy spočívá její obecnost v návrhu a implementaci? Je tedy jednoduše aplikace přenositelná na jinou platformu a do jiné firmy? V kapitole 2.2 (poslední odrážka, str. 9) popisujete problém, kdy je obtížné prokazovat jednotlivá provinění zaměstnancům v souvislosti s užíváním služebních vozidel. Jak vaše aplikace může, bez použití autentizace a jen za pomocí GPS, vyřešit vámi popisovaní problém?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO