On-line monitorování expirace podpisů DNSSEC

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V bakalářské práci je popsáno vytvoření programu, který kontroluje podpisy záznamů DNS (Domain Name System) a upozorňuje na jejich neplatnost nebo blížící se vypršení platnosti aby bylo možné včas zabránit vypršení platnosti. V práci je popsána technologie DNSSEC (Domain Name System Security), nové záznamy DNS pro DNSSEC a detaily podepisování záznamů DNS. Dále je zde popsán návrh programu, možnosti nastavení programu, způsoby čtení dat a způsoby výstupu upozornění. Práce vzniká z důvodu potřeby rychlé kontroly podpisů a upozornění na blížící se konec platnosti podpisů, protože žádný podobný program neexistuje.
In the bachelor thesis we have described computer software (programme) which is supposed to check the signatures of DNS (Domain Name System) records (resource records) and warn in due time about the expiry date or the approaching expiry date of the signatures in order to prevent from expiring. In the paper we have specified the DNSSEC (Domain Name System Security) technology, new resource records for the DNSSEC and details of signing the resource records. Moreover, we have introduced the programme itself, the possibilities of setting the programme, the ways of data reading and warning output. Since no such programme exists, and because there is a need to check the signatures quickly and warn about their expiry date, we have decided for this work.
Description
Citation
MRÁZEK, J. On-line monitorování expirace podpisů DNSSEC [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Otto Fučík (předseda) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Pavel Očenášek, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm velmi dobře B. Otázky u obhajoby: Dokázal program při praktickém nasazení zvládnout ověření dostatečného množství záznamů? Dokáže program vypsat záznamy, jejichž platnost vyprší do určitého data? Jak složité by bylo program obohatit o vlastní resolver?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO