Srovnání rychlosti moderních systémů pro vyhledávání regulárních výrazů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce popisuje způsob srovnání rychlosti moderních nástrojů pro vyhledávání regulárních výrazů. Pro srovnání rychlosti jednotlivých nástrojů je použita množina regulárních výrazů z IDS systému Snort, kde jsou zadány v PCRE notaci. Tyto regulární výrazy jsou vyhodnocovány různými nástroji a získané výsledky jsou porovnávány mezi sebou. V této práci je také řešen matematický a praktický pohled na pojem regulární výraz a převod regulárních výrazů jazyka Perl do notace regulárních výrazů POSIX.
This thesis describes how to compare the speed of modern tools for regular expressions matching. To compare the speed of each tool is used set of regular expressions from the Snort - Intrusion Detection System, which are specified in the PCRE notation. These regular expressions are evaluated by difeerent tools and the results are compared with each other. In this work is also solved difeerence between mathematical and practical perspective on the term of regular expression and transfer Perl regular expressions in POSIX regular expressions.
Description
Citation
TRÁVNÍČEK, J. Srovnání rychlosti moderních systémů pro vyhledávání regulárních výrazů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Kunovský, CSc. (místopředseda) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Pavel Očenášek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm velmi dobře (B). Otázky u obhajoby: Z výsledků měření vyplývá, že z analyzovaných nástrojů je nejrychlejší knihovna PCRE. Čím si myslíte, že je to způsobeno?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO