Metody detekce a reprezentace hran v obraze

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá metodami hranové detekce a reprezentace hran v digitálním obraze. Shrnuje a popisuje některé používané metody. Dále se zaměřuje na návrh a popis implementace jednoduchého OCR systému založeného na hranové detekci a využívajícího umělou neuronovou síť pro rozpoznávání velkých strojově psaných písem anglické abecedy. Systém je napsán v jazyce C a využívá grafické knihovny OpenCV a knihovny FANN pro tvorbu umělé neuronové sítě. Aplikace je vytvořena a testována v prostředí operačního systému Windows XP.
Main topic of this work are edge detection and representation algorithms used in an digital image. Some of typically used algorithms and methods are shown and described. Next aim of this work is design and description of implementation of a simple OCR system based on edge detection with use of an artificial neural net for a machine printed character recognition. The system was written in C programming language and uses OpenCV graphic library and FANN library for creating a neural net. Application was created and tested under Windows XP operating system.
Description
Citation
BERÁNEK, J. Metody detekce a reprezentace hran v obraze [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO