Bezpečný transport netflow a ipfix dat

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá monitorováním datových sítí na bázi IP flow. V první části představuje architekturu monitorování na bázi NetFlow, popisuje základní pojmy architektury, samotný protokol NetFlow a jeho případné alternativy. Následně jsou zhodnocena slabá místa monitorovacích systémů a je navrženo konceptuální řešení. Toto řešení je implementováno a implementace detailně popsána. Na závěr jsou vysvětleny metody a výsledky testování a diskutují se možnosti rozšíření a optimalizace aplikace.
This bachelor thesis deals with an IP flow based data network monitoring system. It presents the architecture of the NetFlow based monitoring, explains the basic terms, the NetFlow protocol and its alternatives. Further, weak spots of the monitoring systems are determined and a conceptual solution is proposed. This solution is implemented and described in detail. Finally, testing methods and results are discussed and the possibilities of further development and optimization are proposed.
Description
Citation
ŠTĚPÁNEK, A. Bezpečný transport netflow a ipfix dat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Kunovský, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " A ". Otázky u obhajoby: Proč jsou přenesená data potvrzovaná zprávou OK, když se zasílají skrz spolehlivý protokol TCP?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO