Optimalizace interního mikroklimatu velkoprostorové kanceláře pomocí stínění

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem diplomové práce je návrh systému VZT a optimalizace vnitřního mikroklimatu pomocí stínících prvků. V teoretické části jsem se zaměřil na rozdělení a popis stínících prvků. V další části práce se věnuji návrhu vhodné varianty vzduchotechnického systémů klimatizace do zadané velkoprostorové kanceláře. Poslední část se zabývá nejprve simulací vnitřního mikroklimatu pomocí programového softwaru BSim2014 na vybraný návrh řešení. A poté na vyhodnocení nejvhodnějšího stínícího systému, který by se mohl aplikovat na sledovaný objekt.
The main aim of this thesis is design air-conditioning system and optimization of indoor climate by solar shading. In theoretical part I focused on dividing and description off different types of solar shading. In the next part I designed suitable air-conditioning system for the open space office. The last part is first concentrating on the simulation of the indoor climate in software BSim2014. And then on evaulation of the appropriate solar shading system, whick I can use in the building.
Description
Citation
VYSLOUŽIL, L. Optimalizace interního mikroklimatu velkoprostorové kanceláře pomocí stínění [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-02-03
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO