Lázně +

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Lázně jsou koncipovány na principu jeviště a hlediště, kde se návštěvník stává buď aktérem, nebo pozorovatelem; hercem, nebo divákem. Fragmentováním jednotlivých „dějství“ aktivních činností prostřednictvím pečlivě naprogramovaných míst pozorování a průhledů dochází k potřebnému vytvoření napětí mezi aktérem a pozorovatelem. „Příběh“ je odkrýván postupně a k jeho pochopení je nutný pohyb navrženým prostorem a střídání jednotlivých „hledišť“. Dosažení komplexního vjemu diváka je spojeno s nutností procházení prostorem lázní. Dějství se opakuje. Z diváka se stává herec a z herce divák. Tělo je v pohybu a duševní pochody jsou odrazem pozorování pohybových akcí.
Spas are designed on the principle of stage and auditorium, where the visitor becomes either actor or observer; actor or spectator. Fragmenting each "act" active activities through a carefully programmed observation sites and vistas is needed to create tension between actor and observer. "Story" is is revealed gradually, and his understanding is necessary to move the proposed space and rotate each "Auditorium". Achieve a comprehensive sensation viewer is associated with the need to crawl space spa. Act is repeated. From the viewer becomes an actor and the actor spectator. The body is in motion and mental marches are a reflection of observation of physical events. (google translator)
Description
Citation
SVOBODA, M. Lázně + [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. David Kraus (předseda) doc. Ing. Monika Petříčková, Ph.D. (člen) Ing. arch. Jan Mléčka, Ph.D. (člen) Ing. arch. Jan Sochor (člen) Ing. arch. Radek Suchánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-05-23
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO