Identifikace vozidel na snímcích dopravních situací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
P
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této disertační práce je návrh metod pro získání dalších parametrů o vozidle ze snímků reálné dopravní situace ke stávající informaci o RZ vozidla a jeho poloze v měřeném úseku. Úkolem je využít stávající instalace kamerových systémů a na základě dat získaných z těchto zařízení navrhnout nové metody extrakce dalších parametrů o vozidle. Řešení lze rozdělit na dvě skupiny: 1. Metody pro získání příznaků a metody vyhodnocení dat, které povedou k rozpoznání typu vozidla na základě jediného snímku vozidla. 2. Metody pro získání údajů o tvaru vozidla na základě sekvence snímků projíždějícího vozidla
The aim of this thesis is to propose methods for obtaining the additional vehicle parameters from the real-world traffic situations images and including existing information of the license plate and localization of the vehicle in the scene. The task is to use an existing installation of the camera systems based on data obtained from these devices to propose a new method of extraction of other vehicle's parameters. Solutions can be divided into two groups: 1. Methods for obtaining the features and methods of data evaluation which will lead to a vehicle's type identification based on a single image of the vehicle. 2. Methods for obtaining data of the vehicle's shape based on image sequence of passing vehicle.
Description
Citation
PETYOVSKÝ, P. Identifikace vozidel na snímcích dopravních situací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
prof. Ing. Petr Vavřín, DrSc. (předseda) prof. Ing. František Šolc, CSc. (člen) doc. Ing. Teodor Baláž, CSc. (člen) prof. Dr. Ing. Pavel Zemčík (člen) doc. Dr. Ing. Eduard Sojka - oponent (člen) doc. Ing. Miloš Železný, Ph.D. - oponent (člen)
Date of acceptance
2017-03-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO