Zdanění příjmů plynoucích z titulu stavební zakázky realizované na Slovensku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá povinnostmi při realizaci stavební zakázky na území Slovenské republiky a jejím zdanění. V práci jsou nejdříve definovány základní pojmy, vymezen jednotný vnitřní trh Evropské unie a harmonizační proces přímého i nepřímého zdanění. V analytické části práce jsou zanalyzovány relevantní právní předpisy mezinárodního, unijního i vnitrostátního práva. V praktické části je specifikována konkrétní stavební zakázka, stanoveny veškeré povinnosti související s její realizací a demonstrativně vypočtena daňová povinnost poplatníka.
This diploma thesis deals with the obligations for implementing the construction project in the Slovakia and its taxation. At first is defined basic terminology, concept of single market of the European Union and the harmonization process of direct and indirect taxation. In the analytical part of the thesis are relevant sources of international, union and national law analyzed. The practical part is focused on specification construction contract, accomplishment all obligations and an exemplary taxpayer's tax liability is calculated.
Description
Citation
MINÁŘ, M. Zdanění příjmů plynoucích z titulu stavební zakázky realizované na Slovensku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
doc. RNDr. Anna Putnová, Ph.D., MBA (předseda) prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (místopředseda) Ing. Michaela Beranová, Ph.D. (člen) Ing. Veronika Hedija, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Klíma (člen)
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Ing. Klíma: Z jakého důvodu se společnost bude muset stát plátcem DPH na Slovensku? - Z důvodu legislativy na Slovensku. Ing. Klíma: Jaký rozdíl je v pořízení materiálu od dodavatele ČR nebo Slovenska? - V uplatnění DPH a státem zdanění. Doc. Putnová: Jakým způsobem ovlivní společnost zákon o veřejných zakázkách? - Poklesem veřejných zakázek. Doc. Putnová: Je společnost držitelem ISO certifikátů? - Není držitelem žádného.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO