Marketingový výzkum spokojenosti mladých lidí s životem v ČR - pracovní migrace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Cílem mé diplomové práce je zjistit prostřednictvím marketingového výzkumu spokojenost mladých lidí (jejich věk jsem pro účely diplomové práce ohraničil od 18 do 30 let) s životem v České republice, potažmo zjistit důvody a fakory, které je vedou k pracovní migraci. Úvodní část práce obsahuje cíle práce a metody použité při jejím zpracování. V teoretické části, která následuje, uvádím základní pojmy a teorii marketingového výzkumu, spokojenosti zákazníků a pracovní migrace, o které se pak opírá praktická část práce. Ta obsahuje marketingový výzkum, zpracování nashromážděných dat, výsledek výzkumu a návrhy jak pro zvýšení spokojenosti mladých lidí se životem v ČR, tak návrhy a doporučení pro zmírnění pracovní migrace.
The goal of my thesis is to find out how satisfied are people in young age between 18 and 30 years old with life in Czech Republic and find reasons and factors which can lead them to undergo the labour migration. The first part focuses on goals of the thesis and methods used for its elaboration. The following theoretical part consists of basic terms and theory connected with marketing research, customers‘ satisfaction and labour migration, which create base for practical part. Practical part includes the marketing research, recived data processing, the result of the research and proposals how to improve people’s satisfaction with life in Czech Republic and how to alleviate labour migration as well.
Description
Citation
PUSTKA, O. Marketingový výzkum spokojenosti mladých lidí s životem v ČR - pracovní migrace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jaroslav Krejčíř, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Bartošek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Otázky vedoucího: zodpovězeno prof. Rejnuš: Jaký má vliv uměle oslabená koruna na pohyb lidí - přesun lidí do zahraničí? zodpovězeno částečně prof. Rejnuš: Co se ze zahraničí většinou dováží do České republiky? zodpovězeno částečně Ing. Krejčíř: Kde jste získával respondenty? Je zde další využitelnost získaných dat? zodpovězeno Ing. Bartošek: Na jaké stupnici byla hodnocena různá míra spokojenosti? Proč bylo zvoleno liché číslo? zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO